Friday, April 23, 2010
Isih Kembing Tanuk Rubang Simuet Style
Bahan-bahan nuh :-
Bahan-bahan A
100gm -Minyak Sawit Serian
100gm -Bawang bekong kapug alus
2 urung -Sabik ncelak tiniris alus
5 keping -De-un Kari
Bahan-bahan B
1 sudu Teh -Tepung Kunyit
1 sudu du bahas -Tepung Kari
Du cukup rasa -Gulo
Du cukup rasa -Tepung Stock Siok
100ml -umon sup siok du anyap rasa nuh
Bahan-bahan C
500gm -Isih Kembing tiniris ngajah pingkira adup
1 sudu du bahas -Tepung jagung tinen piliket nuh
Bahan-bahan tinen hiasan
1 lamber -De-un Salad Tinen hiasan
5 inci -Lubak ncelak kapug Julienne
1 inci -Bua Ntimun
I urung -Bua Tumato
I lember -De-un Pisang
200gm -Sungkoi biasa
Langkah-langkah Nenuk nuh :-
1. Pineres Minyak du Kuali , Lalu tinumis bahan-bahan A. Tinumis sinayun sampe 5 minit ato pun sampe sikeh wangi nuh aduh luah minen apui du ichuk jaji bahan-bahan A du matinuh kaie sehu.
2.Mbuh sien lalu tuang bahan-bahan B lalu kinuir(gaul sama rata) meda rasa nuh bicampur sama rata sampe 30 saat .
3.Mbuh sien ,lalu pejin kita piburut isih kebing matinuh lalu sinampur atopun kiniur balik-balik sampe 2 tok 3 minit pejin nuang 100ml umon tanuk atopun sup siok du anyap rasa nuh
4.Mbuh sien lalu nicheck rasa nuh, kalo rasa nuh seduh barulah nyampur tepung jagung de matinuh.
Note: Original Modern Bidayuh Sadong Recipe. All the above words are from Bidayuh Sadong/Serian. (100% Bitapu (A Bidayuh Village) language.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment